Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Σε αναμονή -και αναζήτηση- του πυθμένα

Η εικόνα από την προηγούμενη σχετική ανάρτηση επιβεβαιώνεται με την πορεία που ακολούθησαν από τότε τα χρηματιστήρια. Η πράξη απέδειξε ότι βρισκόμαστε σε πλαγιοκαθοδικό κανάλι χαμηλής ταχύτητας και ότι οι ανοδικές κινήσεις ήταν απλώς βραχυχρόνιες διορθώσεις στην μεσοπρόθεσμη πτωτική πορεία.

Ακολουθούν τα διαγράμματα του S&P500 και του NASDAQ(IXIC) με πτώσεις της τάξης του -20% και -30% αντιστοίχως από τα υψηλά τους.


 
 

Εξετάζοντας τους ταλαντωτές βλέπουμε ότι το ενδεχόμενο της συνέχισης της πτώσης παραμένει ακόμη ισχυρό.


Το ΧΑΑ από την πλευρά του, ενώ φαινόταν να έχει διάθεση για κατάκτηση νέων υψηλών, περιορίστηκε σε μια οριζόντια μεσομακροπρόθεσμη κίνηση "χτυπώντας" τα τασικά συστήματα της Τεχνικής Ανάλυσης.

Ακολούθησε την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων από το χαμηλό του κορονοϊού και, παραδόξως, το τελευταίο εξάμηνο δείχνει να συγκρατεί την πτώση του σε σχέση με τα ξένα χρηματιστήρια:

 

Στο μηνιαίο διάγραμμα του ΓΔ φαίνονται οι βασικές γραμμές αντίστασης και στήριξης, το στενό εύρος κίνησης 860-920 μον. του τελευταίου ενάμιση χρόνου και στην χρησιμότητα των ΚΜ 12 μηνών των υψηλών και των χαμηλών.

 

Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα φαίνεται ιδιαίτερα το τρίγωνο που έχει σχηματιστεί το τελευταίο τρίμηνο 


Στο ημερήσιο διάγραμμα έχουν προστεθεί οι ΚΜ 25 ημερών των υψηλών και των χαμηλών καθώς και ο ΚΜ 200 ημερών που, λόγω της ατασικής συμπεριφοράς του ΓΔ, πέφτει σε συνεχή whipsaws. 

 

Στον Πίνακα που ακολουθεί καταχωρήθηκαν μετοχές που παρακολουθώ. Το συμπέρασμα είναι ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η πτώση των τιμών τους από τα υψηλά δεν είναι ιδιαιτέρως ελκυστική για αγορές ενώ τα κέρδη από τα χαμηλά του covid διατηρούνται ακόμη σε υψηλά επίπεδα. 


 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά:

1. Γιατί θα συνεχιστεί το sell off στις αγορές

 

 

 

Τα «κλεμμένα»

 

 

Ο Δαρείος πήρε βαθιά ανάσα και έφτιαξε τα ρούχα του. Τα μάτια του περιπλανήθηκαν στο χώρο, εξετάζοντας τις χρυσοποίκιλτες κολόνες, τα ταβάνια από χρυσό και ασήμι, τους μαρμάρινους τοίχους με τις νωπογραφίες, κι ύστερα στράφηκαν στο άδειο βλέμμα του βεζίρη Βάρση.

[…]

«Η κατάσταση είναι απόλυτα ξεκάθαρη, αγαπητέ μου Βάρση», μουρμούρισε. «Ο Φίλιππος της Μακεδονίας είναι τώρα κυρίαρχος της Ελλάδας[…]»

[…]

Ο Δαρείος άκουσε άλλη μια κραυγή πόνου. Σηκώθηκε βγήκε στον εξώστη και κοίταξε κάτω. Η τεράστια αυλή παρελάσεων που απλωνόταν από κάτω, εκεί όπου οι Αθάνατοι, η περσική βασιλική φρουρά, παρατασσόταν κι έκανε ασκήσεις, φωτιζόταν τώρα από μια μακριά σειρά από φωτιές που έφταναν μέχρι εκεί που μπορούσε να δει το μάτι. Ανάμεσα σε κάθε φωτιά βρισκόταν κι ένας σταυρός με μια φιγούρα να σφαδάζει καρφωμένη πάνω του.

[…]

«Μεγάλε Βασιλιά;» ακούστηκε να λέει ο επικεφαλής της φρουράς.

Ο Δαρείος πήρε βαθιά ανάσα.

«Σκοτώστε τους!» φώναξε. «Όχι όμως με δόρυ! Σπάστε τους τα πόδια. Αφήστε τους να πάθουν ασφυξία όπως και οι άλλοι».

[…]

«Καλά νέα, Βάρση!» [είπε ο Δαρείος] «Μέσα σε λίγες μέρες, ο Φίλιππος ο βασιλιάς της Μακεδονίας και ο μπάσταρδος ο γιος του δεν θα υπάρχουν πια!».

Ο Δαρείος κοίταξε το νεκρό βεζίρη του. Οι ταριχευτές είχαν κάνει εξαίρετη και λεπτεπίλεπτη δουλειά. Είχαν αφήσει τα πάντα όπως έπρεπε να είναι, εκτός από τη ζωή, σ’ αυτά τα νεκρά μάτια! Ο Δαρείος γέλασε υπόκωφα. Ο Βάρσης, ο μεγάλος βεζίρης, ήταν παραγεμισμένος σαν μαξιλάρι! Ο άντρας που τον βοήθησε ν’ ανεβεί στο θρόνο, αλλά που τόλμησε νατον κεράσει δηλητήριο. Παρ’ όλα αυτά, ο Δαρείος, με τη βοήθεια του Κυρίου του Φωτός, σώθηκε από τα σατανικά σχέδια του Βάρση. Πράγματι, σ’ αυτό ακριβώς το δωμάτιο, ο Δαρείος έκανε τον Βάρση να πιει το ίδιο ακριβώς δηλητήριο, σταγόνα-σταγόνα, παρατηρώντας τον τρόμο στα μάτια του κι ακούγοντας αυτό το γέρικο διαβολικό στόμα να τον ικετεύει να τον λυπηθεί. Έξω, όλοι εκείνοι που είχαν υποστηρίξει τον Βάρση είχαν σταυρωθεί –μια προειδοποίηση για όλους μέσα κι έξω από την Περσία, να μην σηκώσουν χέρι ενάντια στο βασιλέα των βασιλέων.

 

Anna Apostolou, Έγκλημα στη Μακεδονία

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ευρώ, ο νεοφιλελευθερισμός, η εκμετάλλευση της εργασίας

  Τα δύο θεμέλια του καθεστώτος εκμετάλλευσης Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτελέσει, ιδιαίτερα από το 1990 και μετά, ιμάντα μεταβί...